Segueix-nos

Facebook Twitter Foursquare Pinterest RSS iCal

Subscriu-te al nostre butlletí

Titular notícies

DIY: Cartera reciclada

Dijous 12 Juny 2014

A casa som de reciclar. Bé, més que de reciclar, de reutilitzar. De valorar els recursos que tenim i exprimir-los al màxim

Per això, quan se'ns omplen les bústies de correu comercial (o electoral) intentem no empipar-nos amb el desgast ecològic que significa tot aquest paper que ni ens mirarem i en busquem altres usos. I avui en compartirem un amb vosaltres!

Aquí teniu el tutorial per fer-vos una cartera ben masnovina amb un flyer que segur que tots teniu per casa. Ideal pels dies de platja en que no vols portar la cartera bona ni anar indocumentat!


Tutorial Cartera amb Flyer reciclat


Tot el què necessites per fer-te aquesta cartera amb un flyer reciclat és:

- flyer tamany A4. Aquest en concret, ja fa el tamany. Sinó, pots tallar-te a mida la portada d'una revista, un mapa o el tríptic informatiu de l'últim museu que has visitat: paper gruixudet, satinat i d'uns colors que t'agradin.
- tisores
- si tens diners per omplir-te la cartera, t'emportaràs una alegria, però no són imprescindibles per aquest tutorial. També la pots omplir amb tiquets de compra, factures i targetes de visita.

Comencem!

1) Flyer tamany A4 a punt i tisores a mà.
 
Flyer tamany A4
 

2) Plega el flyer per la meitat (per la seva banda estreta) i marca bé el plec. Desplega-ho altre cop.
 
Tutorial Cartera de Paper: Plega el Flyer per la meitat
 

3) Porta els extrems del paper a la marca del plec que acabes de fer. Marca bé els nous plecs.
 
Tutorial Cartera de Paper: Uneix els extrems a la marca de la meitat
 

4) Torna a plegar per la meitat. 
 
Tutorial Cartera de Paper: Tornar a plegar per la meitat
 

5) Ara torna a plegar per la meitat però per la banda estreta. És a dir, faràs un plec perpendicular al sentit dels plecs que havies estat fent fins ara. Marca bé el plec.
 
 Tutorial Cartera de Paper: Plega per la meitat
 

6) Cansats de plegar? Millor, perquè ara toca desplegar-ho tot altre vegada! Veus perquè era important anar marcant bé els plecs?
 
Tutorial Cartera de Paper: Desplega
 

7) Ara ens començarem a complicar, però ja veuràs com te n'ensurts fàcilment. Porta l'extrem dret del paper fins al primer plec que de la banda esquerra. Apreta el paper i marca el nou plec.
 
Tutorial Cartera de Paper: Plega fins al primer plec
 

8) Sense desplegar res, plega per la meitat (per la banda més estreta). És a dir: porta l'extrem inferior cap a dalt i marca el plec que et queda a l'horitzontal inferior... ara no sé si t'hem liat més! Mira la foto, mira...
 
Tutorial Cartera de Paper: Plega per la meitat
 

9) Entren en escena les tisores! Fes un petit tall en corba a l'extrem inferior dret (la cantonada que té plecs per totes bandes).
 
Tutorial Cartera de Paper: Fes un tall en corba a l'extrem inferior dret
 

10) Desplega (sí, altre cop... ). Fes un tall d'1cm a l'extrem dels plecs verticals. En total seran 6 tallets de no res, un a cada banda dels 3 plecs centrals. Compte no et confonguis amb els plecs que ja li venien d'origen al flyer! (Veus com era important marcar bé els plecs?). Amb aquests talls que hauràs fet podràs plegar (no tallar!) les pestanyetes que n'han resultat: has de plegar cap endins les del quart de flyer on hi ha finestreta ovalada que has fet amb les tisores i les del quart més allunyat del de la finestra.
 
Tutorial Cartera de Paper: Fes talls d'1cm als plecs
 

11) Tornem a plegar per la meitat! Assegura't que el quart de flyer amb a finestra queda mirant cap a tu, està a la part inferior, és just a la meitat i que té les pestanyetes tancades cap a dins... Si no és així, torna a començar i mira on t'has perdut.
 
Tutorial Cartera de Paper: Plega altre cop per la meitat
 

12) Plega altre cop per la meitat, posant atenció a que la finestreta quedi per la banda de fora i no amagada dins del plec.
 
Tutorial Cartera de Paper: Entra les pestanyes cap endins
 

13) Ara amaga les pestanyetes que seguien obertes dins la butxaqueta posterior que t'ha quedat de la cartera. Truc: si et costa fer-les entrar, fes un parell de talls en angle als extrems perquè puguin entrar millor dins el "sobre". 
 
Tutorial Cartera de Paper: Amaga les pestanyetes
 

14) I ja ho tenim! Només et queda omplir-la de bitllets... però això ja no és cosa nostra ;)
 
Tutorial Cartera de Paper
 

Esperem que t'hagi agradat el tutorial! 
Si fas la teva pròpia cartera de paper seguint el nostre tutorial, ens encantaria veure com t'ha quedat: comparteix-nos la foto via Facebook o Twitter perquè poguem veure-la!

Últimes Notícies