Segueix-nos

Facebook Twitter Foursquare Pinterest RSS iCal

Subscriu-te al nostre butlletí

Titular notícies

Rosa de Sant Jordi

Dimarts 22 Abril 2014

Fa uns dies, en el marc de la 2ona Festa de Bloggers de M'apunto, vam fer un taller gratuït de roses de paper ja en vistes a Sant Jordi
Avui compartim amb tots vosaltres aquest tutorial per fer les roses més úniques amb materials a l'abast de tothom!

Aquestes roses de paper que t'ensenyarem a fer avui són molt senzilles (molt més senzilles que la rosa d'origami!) i ràpides de fer. Però no desesperis si la primera no acaba de quedar-te del tot bé. Fes-ne un parell i ja veuràs com aquest Sant Jordi triomfes!

Materials
Et caldrà:

- paper de diari o paper de regal
- tisores
- una brotxeta o una cullera de plàstic
- opcional: cola blanca o de silicona, celo de doble cara, pintura en spray de color vermell, ambientador amb olor de roses,...

Materials per fer una rosa de paper per Sant Jordi

Comença per tallar una tira de paper de diari d'uns 10cm d'ample. 
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari
 
Plega la tira per la meitat.
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari
 
Fes un plec esbiaixat cap a l'angle inferior... "Lu què???". Mira la foto ;)
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

Ara comença a enroscar en forma de con cap endins, de manera que quedi una punteta estreta a la part inferior i es vagi obrint per la superior. Recorda que no estàs fent una rosa de papiroflèxia: no has de fer plecs marcats i definits. Deixa que la flor respiri i tingui formes irregulars.
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

Quan arribis al final del plec, porta la tira de paper cap enrera per la part superior. És a dir: fes un nou plec. Els plecs sempre els farem portant el paper cap enrera de manera que la vora doblegada ens quedi a dalt.
Repeteix el procés fins que se t'acabi la tira de paper: enroscar la rosa fins al final del plec, plegar cap enrera per la part superior, enroscar la rosa fins al plec, plegar cap enrera per la part superior,...
 
 Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari
 
Tot plegat és un procés molt orgànic, com la pròpia rosa. No hi ha una mesura exacta: si veus que la rosa et demana que pleguis la tira de paper cap enrera una mica abans que arribis al final del plec anterior, endavant!
Algun truc perquè no et quedi com una col-i-flor? Alguna idea perquè no et quedi com un tub de paper? Fixa't en la forma cònica de la foto inferior: has d'aconseguir que faci punxeta per abaix, dominant que els pètals cada cop estiguin més oberts per dalt.

Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

Quan arribis al final de la tira, amaga l'extrem del paper dins del plec anterior.
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari     Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

I... tatxaaaan! Ja tens la rosa acabada. Si has apretat prou les voltes de paper, s'aguantarà sola. Però si se't desmunta, tot té solució: posa unes gotetes de cola blanca o de silicona entre els pètals i en uns segons ja no se't desmuntarà.
 
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

Finalment, per poder fer un bon ram de roses, passa un pal de brotxeta (o el pal d'una cullera de plàstic) pel mig de la rosa cap avall fins que no en sobresurti l'extrem.
 
Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

I ja tens la rosa acabada i llesta per entregar :)

Nosaltres hem fet l'exemple amb les pàgines salmó del paper de diari, però si vols una rosa més vermella pots usar paper de regal vermell o pintar la rosa un cop feta amb pintura en spray. Si a més vols que faci tan bona olor com les que venen a les parades, pots ruixar-la amb ambientador amb olor de roses.

Finalment, si vols fer roses més grans o més petites, l'únic que et cal canviar és l'amplada de la tira de paper que talles. Per exemple, si vols regalar una maxi-flor, pots agafar dos fulls de paper de diari i unir-los amb cinta adhesiva de doble cara per un extrem, fent així una tira més llarga. Per flors més petitones, pots usar cinta d'embolicar regals estreta o fins i tot celo o washi tape. Només cal qui hi posis una miqueta d'imaginació! :)

Com fer una rosa de Sant Jordi de Paper de diari

Esperem que t'hagi agradat el tutorial i que aquest Sant Jordi facis moltes roses. Ah, i no t'oblidis d'ensenyar-nos-les penjant-les al nostre Facebook o avisant-nos per Twitter!

Últimes Notícies