Segueix-nos

Facebook Twitter Foursquare Pinterest RSS iCal

Subscriu-te al nostre butlletí

Titular notícies

Un taller d'hamaques!

Dilluns 27 Maig 2013

Sí lectores i lectors, com ho esteu llegint. Aquest mes de juny us oferim el mai vist: un taller per fer-te la teva pròpia hamaca de xarxa.


Hank Scorpio adora les hamaques!
Avui us explicarem unes quantes coses sobre les hamaques i el taller d'hamaques que farem. Per començar, resulta que les hamaques són originaries del Nou Món, i la paraula "hamaca" prové de les llengües indígenes d'Haití per designar "xarxa." D'aquest idioma va passar al castellà "hamaca" i d'aqui a moltes llengües, amb petites variacions (hammock en anglès, hamak en turc...) Val a dir que en força llengües la paraula per hamaca es pot entendre com l'expressió "manta penjant," i no té aquest origen tan interessant: el de xarxa.

L'hamaca que aprendràs a fer al taller de Ple de Tallers és precisament d'aquest tipus, només de xarxa. La farem de la mateixa manera que es faria una xarxa de pescar, tot i aprofitant que som d'arrels marineres. Aquest coneixement de com fer xarxes ha arribat a nosaltres des dels anys 60 a San Miguel de Cabo de Gata (Almeria), d'on és un dels nostres pares, que és qui ens ho ha ensenyat. Ben mirat, una hamaca no deixa de ser una xarxa per atrapar un peix gros! 
Amèrica despertada per Amerigo Vespucci, quadre de Jan Van der Straet (1630)

La part on l'hamaca s'enganxa a la paret-sostre-arbre serà de metall, i un cop acabada, l'hamaca no ocuparà més que una bossa de plàstic rebregat. Hi ha altres tipus d'hamaca que porten barres de fusta o ferro a on enganxar, però (a banda que requereixen més eines, ocupen molt més espai i poden ser més fràgils) són més inestables: en l'hamaca que farem et podràs quedar adormit tota la tarda sense por de caure.

Pescadors a Grimsby

El fil que usarem és de nylon d'alta resistència, especial per hamaques (i altres labors que requereixen força o tensió) i tots els materials (fil, mesures, peces per agafar l'hamaca i agulla de fer xarxa) estàn inclosos en el preu d'aquest taller.

El curs està repartit en 4 dies perquè sigui més accessible. De fet, un cop ho tens per mà (ja que al principi costa una mica recordar per on va el nus i com desfer els errors) fer una hamaca és questió de unes 4 o 5 hores només... Però si t'estàs 4 o 5 hores seguides fent xarxa acabes amb l'esquena cruixida (per sort, tenim també el taller de reflexologia pel mal d'esquena de la Sònia Martínez per arreglar-nos!)

T'hi esperem!


Detalls:

Taller de 4 dies per la realització d'una hamaca de xarxa a Ple de Tallers

Localització:

Ple de Tallers: Pge. Sant Jaume 2, El Masnou


Dates:

Primera sessió: Dilluns 17 de Juny, de 18 a 20:30
Segona sessió: Dimarts 18 de Juny, de 18 a 20:30
Tercera sessió: Dimecres 19 de Juny, de 18 a 20:30
Quarta sessió: Dijous 20 de Juny, de 18 a 20:30

Més, sobre...: hamaques , costura , teixits , vacances
Últimes Notícies